Utcaszínház elnyomott férfiaknak

„A szüfrazsisztek harcolnak a jogaikért. Semmi nem tántorítja el őket a céltól, hogy a férfiak is ugyanolyan jogokkal rendelkezzenek, mint a nők. Egyetlen kirakat, egyetlen hirdetőoszlop, egyetlen rendőrkordon sem” – olvashatjuk a Nőkszava című politikai-közéleti napilapban, melyet a szentesi Horváth Mihály Gimnázium már érettségizett irodalmi-drámai tagozatos növendékei – az „exek” – osztogatnak előadásuk előtt Szegeden.

A 27. Thealter nemzetközi alternatív színházi fesztiválon mutatják be nyári, 30 perces, Szüfrazsisztek című utcaszínházi előadásukat, melyről ők maguk a következőket írják:

„Az előadás címe saját alkotású szó: a férfi egyenjogúságért küzdő mozgalom harcosai, az általunk újraírt, nők uralta történelem elnyomott, de mára öntudatára ébredt hőseinek elnevezése.

Itt és most – kies hazánkban, ma – a »vak komondorok« és a »fehérvári huszárok« korában izgalmas elképzelni, hogyan alakult volna a világ sorsa, ha a teremtés koronája nem a férfi, hanem a nő.”

Az előadás ma, július 27-én látható utoljára a szegedi Klauzál téren 16 órától – mi pedig alábbi galériánkkal igyekszünk kedvet szerezni hozzá.

Horváth Mihály Gimnázium: Szüfrazsisztek
Rendezőtanár: Csapiné Matos Ibolya