Pray for Paris – Szegeden

2015. november 13-án az esti órákban robbanások és lövések sorozata rázta meg Párizst, a civilek ellen elkövetett terrortámadásoknak eddig 129 halálos áldozata van. Ez a szám pedig valószínűleg még nőni fog, hiszen hozzávetőlegesen százan vannak még mindig életveszélyben.

Több ország több városában is gyertyagyújtással nyilvánítják ki az emberek a franciákkal való szolidaritásukat. Nem volt ez másként Szegeden sem, ahol november 14-én 18 órától több helyszínt is fénybe borított a mécsesek lángja. A Memória Online több szerkesztője is lerótta kegyeletét a Francia Intézet előtt – egyik szerzőnk Párizsban tartózkodó családtagját ugyancsak találat érte annál az étteremnél, ahol tizenöten vesztették életüket. Szerencsére ő nincs életveszélyben. Neki gyors felépülést, az áldozatok családjainak és barátainak pedig erőt és mielőbbi vigasztalódást kívánunk.

A szegedi Francia Intézet előtt összegyűlt több mint száz gyászoló eldúdolta a Marseillaise-t, majd megszólalt Eric Blin tiszteletbeli konzul. A következő videónkban beszédének egy része és a gyertyagyújtás látható.