Minden idők legnagyobb kasszasikerét hozta egy hongkongi sci-fi vígjáték Kínában

  • MTI
  • |
  • 2016. február 21.

Minden idők legnagyobb kasszasikerét hozta egy hongkongi sci-fi vígjáték, a The Mermaid (A hableány), amelyet február 8-án mutattak be és már 2,47 milliárd jüanért (105 milliárd forintért) váltottak rá jegyet – számolt be a rekordról a helyi média a hétvégén.

A Stephen Chow komikus által rendezett alkotás, amelyet a kínai holdújév első napjától vetítenek a mozikban, a Monster Hunt című, 2015 nyarán bemutatott, élőszereplős animációs 3D-s film 2,44 milliárd jüanos rekordját döntötte meg. Ez volt az első kínai film, amely 1994 – a kínai filmpiac megnyitása, vagyis a külföldi filmek kínai bemutatásának engedélyezése – óta ilyen átütő sikert könyvelhetett el.

Február 8. és 14. között, vagyis abban az időszakban, amelyre az újév első hete és a Valentin-nap is esett, körülbelül százmillió kínai kereste fel a filmszínházakat, ami a kínai moziknak 3,6 milliárd jüan bevételt eredményezett.

A kínai mozipiacot jelenleg öt kínai és öt külföldi film uralja, az utóbbiak a Halálos iramban 7, a Transformers: A kihalás kora, a Bosszúállók: Ultron kora, a Jurassic World és az Avatar.