Merényletek Párizsban – Szemtanúk beszámolói a terrortámadásról 2.

  • MTI
  • |
  • 2015. november 14.

Először 21 óra 20 perckor, majd egy perccel később rövid és éles robbanást hallottak a francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés szurkolói péntek este Párizsban.

 A nézők nem estek pánikba, de a meccs lefújása után több száz rajongó özönlött a pályára, hogy biztonságos helyet keressen. 

Biztonságosabbnak éreztük a pálya közepén, mert nem volt világos, hogy mi történhet odakint

– magyarázta egy szurkoló a hírügynökségi jelentések szerint. Egy másik azt mondta: hallották a két nagy durranást, de eleinte azt hitték, petárdáznak a stadionon kívül. 

Egy fiatal szurkoló arról számolt be, hogy amikor elhagyták a stadiont rendőrségi szirénákat hallottak és futva hömpölygő tömeget láttak. 

Vonatra tudtunk szállni, de a Gare de Nord-nál (Északi pályaudvar) a rendőrőrök azzal vártak, hogy el kell hagyni a környéket, és azóta itt vagyunk az utcán. Nem tudom, hogyan jutunk haza

– mondta a fiatalember. 

A Bataclan koncertteremben, ahol az amerikai Eagles of Death Metal játszott, az egyik néző két embert látott, akik automata fegyverekkel kezdtek lőni. 

A tömeg elindult az ajtók felé. A lépcsőházak hamar megteltek, mert a legtöbb ajtó zárva volt. Végül az ablakon jutottunk ki

– mondta a túlélő, akit egy közeli lakásba fogadtak be, amíg a rendőrség meg nem érkezett. 

Nem értettük mi ez, csak lövéseket hallottunk

– mondta egy másik szemtanú, aki rögtön a földre vetette magát a lövések hangjára.