Hillary Clinton lánya véletlenül elnök úrnak szólította édesanyja vetélytársát

  • MTI
  • |
  • 2016. február 6.

Chelsea Clinton véletlenül elnök úrnak szólította édesanyja, Hillary Clinton vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort az egyik kampánygyűlésen, nem kis derültséget okozva a közönség körében.

Bernie Sanders Hillary Clinton egyetlen kihívója a Demokrata Pártban az elnökjelöltségért folyó küzdelemben, miután Martin O’Malley volt marylandi kormányzó kiszállt a versenyből. Csütörtökön a New Hampshire államban lévő Manchesterben állt ki egymással országos televíziós vitára Clinton és Sanders, s elemzők szerint ez a vita volt az eddigi legélesebb, legagresszívabb összecsapása a két demokrata párti elnökjelölt-aspiránsnak.

Chelsea Clinton – aki második gyermekét várja – két héttel ezelőtt kapcsolódott be édesanyja kampányába. Minnesota egyik kisvárosában, a fegyverviselés és -vásárlás korlátozásáról folyó vitában nevezte véletlenül elnök úrnak Sanderst, de azonnal kijavította magát a közönség viharos nevetése és tapsa közepette.

Hillary Clinton egyébként szombaton Minnesota államban kampányol leányával és férjével, Bill Clinton volt elnökkel.

Bill Clinton szerepvállalását mostanában ha nem is kérdőjelezik meg, de fontosságát, hatékonyságát vitatják az amerikai publicisták. A The Washington Post a minap azt adta elemzése címéül:

Hogyan veszítette el Bill Clinton a vonzerejét?

Nem is célzás volt ez, hanem annak nyílt kifejtése, hogy Bill Clinton immár nem vonz akkora tömegeket, mint korábban.

Soványabb, hangja vékonyabb ezekben a napokban, s hívei azt kérdezgetik: vajon a régi Clinton-mágia a múltba veszett volna.

– írta a The Washington Post Bill Clintonról. A The New York Times szerint is a volt elnök már nem olyan lendületes, mint régen. A magyarázatot a publicisták az exelnök korában vélik megtalálni. Bill Clinton augusztusban lesz 70 éves.

Chelsea „elszólása” viszont inkább egy kis könnyed bájt kölcsönzött a gyűlésnek, ami – mint egyes résztvevők vallják – kifejezetten rokonszenvet ébreszthetett a jelenlévők egy részében.