Hét nap a Paradicsomban

„Magyarországon 1999. augusztus 11-én teljes napfogyatkozás volt látható. Az Ozora falu melletti Dádpuszta tökéletes helyszínt biztosított a Solipse – Solar Eclipse Fesztivál megrendezésére, melynek során hét napon keresztül ünnepelt együtt több mint húszezer ember, és tekintette meg az ezredév utolsó napfogyatkozását az ozorai völgyben.

Öt évvel később, 2004-ben Ozora új életre kelt: a törzs Sonar Plexus néven visszafoglalta a völgyet. 2005-től kezdődően O.Z.O.R.A. Fesztivál néven folytatódott a rendezvény, amely

2010-re a világ egyik legnagyobb pszichedelikus törzsi találkozójává nőtte ki magát.

O.Z.O.R.A. egy alternatív valóságnak ad teret, ahol az emberek önmagukat és egymást építhetik évről-évre. Az egész világból érkeznek a résztvevők a természetnek e rendkívül érintetlen mennyországába, hogy egy héten át megosszák egymással saját világaikat, érzéseiket és gondolataikat. O.Z.O.R.A. egy játszótér, ahol az emberek megtanulnak megosztani és vigyázni, kifejezni, egyesülni, egyesíteni, gyönyörködni a körülöttük lévő világban és önmagukban. Egy univerzuma a nyíltságnak, együttlétnek, kozmikus energiák, a természet, a teljesség elérésének a táncon, a transzon, az alkotáson, a találékonyságon, átalakuláson és békén keresztül.”

ozorafestival.eu


Az idei, augusztus 3. és 9. között megrendezett O.Z.O.R.A. Fesztiválon Tarzi, alias Barka Bálint „bulisegélyesként” vett részt, ám szerencsére vitte magával a gépét is, és lőtt néhány eléggé jó képet. Fotógalériánk következik.