Európai turnéra indul a Quimby

  • MTI
  • |
  • 2015. május 13.

Európai turnéra indul a Quimby. Az egyik legnépszerűbb hazai rockzenekar május 15-től hatállomásos koncertsorozatot tart Amszterdamtól Bécsig.

A turné első állomása pénteken az amszterdami Melkwegben lesz. A Quimby 16-án a brüsszeli Ancienne Belgique-ben, 19-én a luxembourgi Melusinában, 21-én a párizsi La Divan du Monde-ban, 23-án a londoni Clapham Grandben, végül május 29-én a bécsi WUK-ban játszik – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A koncertsorozaton a régi Quimby-slágerek mellett a legutóbbi, 2013-ban megjelent album, a Kaktuszliget helyenként westernes-countrys dalait is előadja a zenekar, amelyben Kiss Tibor énekel és gitározik, Varga Livius ütőhangszereken játszik és vokálozik, Balanyi Szilárd a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Kárpáti József trombitál, Mikuli Ferenc basszusgitározik, Gerdesits Ferenc pedig dobol.

"Nem ez lesz az első alkalom, hogy vállunkra vesszük Európát, minden évben különleges időszaka ez életünknek. Szeretjük a kinti magyaroknak és a helyi zenerajongóknak bemutatni, milyen is a Quimby-életérzés. Amszterdamban és Bécsben partnerünk lesz a Kispál és a Borz, amely idén Magyarországon csak a Fishing on Orfűn lép fel, de előtte jól jön egy kis bemelegítés. Quimby-Kispál koncert egyébként is régen volt" – mondta Kiss Tibor, a zenekar frontembere.