Nyomós ok a költészetre

Sokan sokféleképpen keresik a megélhetést, és ha úgy érzik, hogy hosszas ötletelés után rátaláltak a piaci résre, nagy elánnal fognak vállalkozásba. Így tett a Nyomósok csapata is, akik oldalukon azzal büszkélkednek, hogy ők az egyetlen olyan cég Európában, amelyik beküldött képeket nyomtat vécépapírra.

Kinek a fejével szeretnéd kitörölni? Küldd be a képét, és mi rányomtatjuk a WC-papírodra! Hülye a főnök, eleged van az anyósodból, apósodból? Eleged van egy emberből? Töröld ki vele!

– így a felhívás. Persze, vannak sorozatgyártott termékeik is, így ha Rockefellernek szeretnénk érezni magunkat, vásárolhatunk dolláros vagy eurós vécépapírt, nyelvtanuláshoz pedig jól jöhet az angol-magyar szavakat vagy a német rendhagyó igéket felsorakoztató változat.

Legújabb megjelenésük nem kevesebbet állít magáról, mint hogy ez „az első és egyetlen szépirodalmi verseskötet WC-papíron”. A vécépapirusztekercs a Nyomok címet viseli, szerzője pedig „Magyarország egyik legbevállalósabb költője”, Arthur B. Dumpling. Altesti poénok ide vagy oda, a promószöveg tanúsága szerint a projektet akkor is a népművelés igénye hívta életre:

Ne engedjen az illemhelyen sem a ponyvairodalom vagy a pletykalapok csábításának! Ragaszkodjon a szépirodalomhoz!

És hogy milyen is ez a szépirodalom? Beleolvasva a versekbe kiderül többek között, hogy ez a líra nem agresszív, nem csap oda az asztalra, hanem szimpatikusan, szerényen vonultatja fel az alkalmazott költészet lehetőségeit:

Ez a vers nem bánt senkit
Nincs benne semmi alávaló
Ezért lesz neked hasznos
Egész pontosan alád való

Egy másik darab akár egy pszichoterápia részleteként is olvasható, a pozitív gondolatok és a helyes testtudat öngyógyító hatását ecseteli:

Nyisd meg lelked záróizmait
És engedd el a problémáidat!
Minimum fele részbe
Hadd pottyanjanak a feledésbe

Aki pedig a gyártási folyamatra, egészen pontosan a vécépapír gyártásának folyamatára kíváncsi, megtekintheti a Nyomósok által közzétett videón:

A gyártó is felhívja a figyelmet a hamisítás, illetve a kalózpéldányok ez esetben valós veszélyeire, így mi sem szeretnénk elkomolytalankodni a dolgot, idézzük őket:

Csak a Nyomósok által előállított, eredeti terméket használja! A fénymásolt termék könnyen súlyos sérülést okozhat!

Ha úgy érezzük, hogy szükségünk van az irodalomra akkor is, ha rajtunk van a szükség, a terméket ezen a linken tudjuk megrendelni.