Belepréselni a zsűrit a székbe

Holnap rendezik meg Budapesten a Hungarian Hip Hop Dance Championship utolsó előválogatóját, a Mid Side-ot, melyet a nyugati selejtezőn készült riportunkkal ajánlunk.

A hip hop nem csupán egy tánc, hanem egy komplex módja az önkifejezésnek, ezt már az egészen fiatal táncosok is felismerik. A Hip Hop International Hungary által szervezett versenysorozat is több mint egy szokványos megmérettetés, hiszen egy versenynap során a csapatok egymást segítik, bíztatják, együtt és egymásért szurkolnak. Ez a közösségformáló erő tehát a versenyszezon egyik nagyon pozitív velejárója, a másik pedig a folyamatos szakmai visszajelzés, melynek köszönhetően táncosok és koreográfusok egyaránt fejlődhetnek.

A győri Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban több száz hip hopossal együtt töltöttük el az egész napot, csakúgy, mint Szegeden, a keleti selejtezőn. Előző videónkban leginkább a hip hoppal mint kultúrával foglalkoztunk, ezúttal pedig magáról a versenyről és a táncról lesz szó.

A holnapi, budapesti selejtező eredményét követően kialakul az országos bajnokság mezőnye, ám az országos bajnoksággal sincs vége versenynek, hiszen a cél nem más, mint Las Vegas és a World Hip Hop Dance Championship. Oda csak a legjobbak, a legrátermettebbek és a legtehetségesebbek juthatnak ki.

(Operatőr: Molnár H. Boglárka és Duránszkai Tamás.
Szerkesztő-riporter, vágó: Molnár H. Boglárka.)